Посета на седиштето на Организацијата на Обединетите Нации, во Женева

 

 

Градоначалникот на Општина Теарце, г-дин Нухи Незири, за време на официјалната посета на Женева во Швајцарија, беше примен од амбасадорката и постојан претставник во Постојаната мисија на Република Северна Македонија во Обединетите Нации, д-р. Теута Агаи Демјаха.

 

Средбите се одржаа со учество на ректорот на Универзитетот во Тетово, проф. Др.Јусуф Зејнели и амбасадорот на мирот Тахир Шабани, при што имаа можност да разговараат за прашања за меѓународна соработка.

Posted on September 15, 2023


Copyright © 2021 - Општина Теарце · All Rights Reserved