Државен празник 8 декември

 

Posted on December 07, 2021

Ве известуваме дека согласно законот за државни празници на Република Северна Македонија, на 08.12.2021 година општина Теарце нема да работи.
На овој датум е Манифестација на Свети Климент Охридски, голема личност во христијанството.
Свети Климент го основал првиот Словенски универзитет - Литературната школа во Охрид.

 

Општина Теарце www.TEARCE.gov.mk