Се свика III-та седница на Советот на општината на општина Теарце.

Posted on December 16, 2021

Општина Теарце објавува одлука за свикување на Трета седница на Советот на општина Теарце. Седницата ќе се одржи на 17 декември 2021 година со почеток во 10:00 часот во Салата на Советот на општината во општина Теарце. Поканата за седницата е објавена во продолжение…

Прочитај повеќе...

Градоначалникот г. Нухи Незири учествуваше на презентацијата што ја одржа ОБСЕ.

Posted on December 11, 2021

Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири учествуваше на презентацијата на ОБСЕ одржана во Меркур, Тетово. ОБСЕ ја претстави својата мисија во Скопје со општинските власти на Теарце, Врапчиште, Боговиње и Јегуновце ...

Прочитај повеќе...

Државен празник 8 декември

Posted on December 07, 2021

Ве известуваме дека согласно законот за државни празници на Република Северна Македонија, на 08.12.2021 година општина Теарце нема да работи.
На овој датум е Манифестација на Свети Климент Охридски, голема личност во христијанството.
Свети Климент го основал првиот Словенски универзитет - Литературната школа во Охрид.

Прочитај повеќе...

Се одбележува Денот на албанската азбука

Posted on November 22, 2021

Албанците денеска во Македонија го одбележуваат 22 ноември, Денот на азбуката на албанскиот јазик, кој беше обединет пред 113 години на Конгресот во Битола. Овој празник е прогласен за традиционален и ќе има најголем одглас на сите албански простори.Манастирскиот конгрес...

Прочитај повеќе...

Се одржуваше втората седница на Советот на општината

Posted on November 29, 2021

На 29.11.2021 година се одржа втората седница на Советот на општина Теарце, на која едногласно беше одобрен предлог/одлуката за утврдување на крајбрежјето на водотекот за реките на подрачјето на општина Теарце. Одобрувањето на оваа иницијатива му дава право на градоначалникот на...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот г. Нухи Незири ги презентираше приоритетите за младите

Posted on November 12, 2021

Центарот за образование и развој-ЦЕД, во рамките на кампањата „Слушај ме“ во партнерство со Вестминстерската фондација за демократија (WFD), организираше панел дискусија на тема „Приоритетите на младите во нивните општини“ во општина Теарце. Во рамки на панелот, градоначалникот ...

Прочитај повеќе...

г.Нухи Незири е инаугуриран за градоначалник на Теарце.

Posted on November 04, 2021

По локалните избори во 2021 година и објавувањето на конечните резултати до ДИК, градоначалникот на Теарце со 4-годишен мандат станува градоначалникот Нухи Незири. За време на церемонијата на инаугурација, претседателот г. Нухи Незири ги истакна своите четири главни приоритети ...

Прочитај повеќе....

Се одржуваше конститутивната седница на Советот на општина Теарце

Posted on November 16, 2021

Денеска на 16.11.2021 година во салата за седници кај општина Теарце се одржа конститутивната седница на Советот на општина Теарце. На оваа седница беше верификуван мандатот на сите нови членови на Советот на општината. На предлог на кандидатската комисија...

Прочитај повеќе...
Општина Теарце www.TEARCE.gov.mk