Градоначалникот на општина Теарце г.Нухи Незири го пречека заменик амбасадорот на Европската Унија г.Јулиан Васало.

 

Денес, Градоначалникот на општина Теарце г.Нухи Незири го пречека заменик амбасадорот на Европската Унија г.Јулиан Васало. На средбата се дискутираше за проектите финансиски подржани од Европската Заедница преку програмата на ИПА...
Прочитај повеќе...

Донација во ОУ „Фаик Коница“ с. Одри

Posted on September 09, 2022

Во просториите на ООУ„Фаик Коница“ с. Одри, градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири, придружуван од одговорниот за образование, претставници од добротворното здружение ЛДС - Дарон & Карен Хадок…

Прочитај повеќе...

Кардиохирургот Џемаили, гордоста на Теарце

Posted on August 29, 2022

Веста не израдува со новата улога што швајцарската клиника му ја довери на почитуваниот лекар како директор на клиниката во Цирих.
Почитувани сограѓани, чест и гордост е за сите граѓани на Oпштина Теарце и особено на населбата село...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ престојуваше во официјална посета на Италија.

Posted on June 22, 2022

Прочитај повеќе...

Прочитај повеќе...

ЈАВЕН ПОВИК

Posted on July 21, 2022

Општина Теарце објавува јавен повик за избор на членови на локален Совет на млади.
Повикот е отворен за сите младински организации, организации за млади, младински форуми на политички партии, ученички и студенски организации и други облици на младинско здружување кои ги исполнуваат следниве...

Прочитај повеќе...

Оглас за доделување на договор за воспоставување на Јавно Приватно Партнерство – Концесија за јавна услуга за собирање, транспорт и депонирање на комунален отпад на територијата на општина Теарце.

Posted on June 15, 2022

Прочитај повеќе....

Градоначалникот на Теарце Нухи Незири го пречека министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски.

Posted on June 01, 2022

Градоначалникот на општина Теарце, Нухи Незири, на покана на Фондацијата АПИ (Здружение на претприемачи и професионалци) престојуваше...

Прочитај повеќе...

Во времето на енергетската криза општина Теарце со план за производство на биоенергија.

Posted on May 20, 2022

Во Теарце ќе се произведува биоенергија со помош на Италија, Незири најде поддршка од италијанска општина. Градоначалникот на Теарце Нухи Незири денеска во просториите на општината ...

Прочитај повеќе...

Меморандум за соработка меѓу Институт за лидерство и јавни политики и Општина Теарце

Posted on May 27, 2022

Целта на овој Меморандум е соработка меѓу двете страни за зајакнување и учество на жените во локалната самоуправа и политика, преку различни активности предводени...

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ.

Posted on May 09, 2022

Врз основа на одлуката на Владата на Република Северна Македонија (Службен Весник на РСМ, бр. 246/2021 и 300/2021) и врз основа на Одлуката на Советот на Општина Теарце одржана на ден 28.01.2022 година, при спроведување на мерките за ограничување на потрошувачката, Операторите на електро дистрибутивниот систем (ОЕДС) во соработка со Општина Теарце...

Прочитај повеќе...

Зелена енергија, размена на добри практики Фојано-Теарце.

Posted on May 04, 2022

Градоначалникот на Општина Теарце г-дин Нухи Незири, минатиот викенд беше во посета на Италија во Општина Фојано Вал Форторе во провинцијата Беневенто, каде беше пречекан од градоначалникот г-дин Џузепе Антонио Руџеро. Енергетската транзиција и управувањето со отпадот беше тема...

Прочитај повеќе...

Потпишан е Меморандум за соработка помеѓу општина Теарце и општина Келеш од Република Турција и општина Хани и Елезит од Република Косово.

Posted on March 11, 2022

Потпишан е Меморандум за соработка помеѓу општина Теарце и општина Келеш...

Прочитај повеќе...

Се свика VIII-та седница на Советот на општината на општина Теарце.

Posted on April 05, 2022

Општина Теарце објавува одлука за свикување на Осмата седница на Советот на општина Теарце. Седницата ќе се одржи на 11.Април.2022 година со почеток во 18:00 часот во Салата на Советот на општината во општина Теарце. Поканата за седницата е објавена во продолжение…

Прочитај повеќе...

Се реализира ИПА II Консултативен форум Програмата за прекугранична соработка Косово - Северна Македонија.

Posted on March 21, 2022

Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири учествуваше на консултативниот форум што се одржа во Приштина на 16 март 2022 година. Овој консултативен форум е дел од Програмата ИПА II за

Прочитај повеќе...

Официјална посета на општина Лежа по повод 578-годишнината од „Лежанскиот завет“.

Posted on March 02, 2022

На покана на општина Лежа со градоначалникот Пјерин Ндеру и на Сојузот на албанските општини од регионот со градоначалникот Ерион Велиај, градоначалникот на Теарце беше учесник на многу посебен настан за одбележување на славната…

Прочитај повеќе...

Официјална посета на општина Хани и Елезит реализирана од страна на градоначалникот на Теарце г. Нухи Незири

Posted on February 18, 2022

Воспоставување соработка и размена на меѓусебни искуства и многу други теми беа во фокусот на разговорот меѓу двајцата градоначалници и соработници на двете општини...

Lexo më tepër...

Градоначалникот г. Нухи Незири оствари работна средба со министерот г. Насер Нуредини.

Posted on February 11, 2022

Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири оствари работна средба со министерот за животна средина г. Насер Нуредини. На оваа средба се разговараше за предизвиците со кои се соочува општината во заштитата на животната средина...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот г. Нухи Незири оствари работна средба со заменик. Министерот г. Беким Реџепи.

Posted on January 26, 2022

Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири оствари работна средба со заменик. Министерот во Министерството за транспорт и врски, г. Беким Реџепи. На оваа средба се разговараше за различни прашања...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот г. Нухи Незири одржа работна средба со Институтот за лидерство и јавна политика

Posted on December 21, 2021

Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири учествуваше на активноста организирана од Институтот за лидерство и јавна политика која се одржа во хотелот Меркур во Тетово.

Прочитај повеќе...

Градоначалникот г. Нухи Незири, оствари работна средба со Градоначалникот на Чаир г. Висар Ганиу.

Posted on January 18, 2022

Градоначалникот на Општина Теарце г. Нухи Незири, оствари работна средба со Градоначалникот на Чаир г. Висар Ганиу. На ова работна средба се разговараше за воспоставување на една силна соработка меѓу Чаир и Теарце...

Прочитај повеќе....

Советот на општина Теарце го изгласа буџетот за 2022 година.

Posted on December 30, 2021

Советот на општина Теарце на седницата одржана на 28.12.2021 година го изгласа Буџетот на општината за 2022 година. Во буџетот се вклучени сите капитални инвестиции и други развојни програми кои се неопходни за нормално функционирање на општината, кои ќе бидат во служба...

Прочитај повеќе...

Се свика IV-та седница на Советот на општината на општина Теарце.

Posted on December 21, 2021

Општина Теарце објавува одлука за свикување на Четвртата седница на Советот на општина Теарце. Седницата ќе се одржи на 28 декември 2021 година со почеток во 10:00 часот во Салата на Советот на општината во општина Теарце. Поканата за седницата е објавена во продолжение…

Прочитај повеќе...
Општина Теарце www.TEARCE.gov.mk