Kryetari i Komunës së Tearcës, z.Nuhi Neziri mori pjesë në koktejin e organizuar nga Ambasada e Kosovës në Danimarkë.

 

Në ditën e dytë të vizitës në Danimarkë, kryetari i Komunës së Tearcës z. Nuhi Neziri, mori pjesë në në koktejin e organizuar nga Ambasada e Kosovës në Danimarkë. Kryetari Neziri u prit nga Ambasadori i Republikës së Kosovës në Gjermani, i cili mbulon edhe Danimarkën, z. Faruk Ajeti, nga konsujt e Kosovës në Mbretërinë e Danimarkës, z. Valdrin Grainca dhe Mentor Halilaj me të cilët shkëmbyen informacione dhe dhurata të ndërsjella.

 

Kryetari Neziri poashtu u prit edhe nga Ambasadori i Maqedonisë së Veriut në Danimarkë, z. Faton Bejta, me të cilin biseduan për punën e ambasadës dhe shërbimet e tyre ndaj qytetarëve të Maqedonisë së Veriut, të cilët jetojnë në Danimarkë. Në mbrëmjen festive ishin të pranishëm edhe ambasadori i SHBA në Danimarkë z. Alan Leventhal, Ministri i Drejtësisë së Danimarkës Peter Hummelgaard etj.

 

Kryetari Neziri u takua edhe prof. Toe Magnussen, aktivist shumëvjeçar i çështjes shqiptare, Niels Henrik Hooge, ish-ushtar i UÇK-së dhe autorë i librit “Kosova”. Poashtu takime miqësore kryetari Neziri pati edhe me përfaqësues të Shoqatave Shqiptare në Danimarkë, aktivistët, Nevzat Qamili, Bardhyl Islami, Ibrahim Xhemajli, Nderim Ibrahimi, Mujë Berisha, asamblist i Komunës Lolland Falster. Takime miqësore pati edhe me përfaqësuesit e Shoqatave Shqiptare në Suedi, Murat Koci dhe Xhevat Jusufi.

 

Takimet intensive të Kryetarit Neziri vazhduan edhe me afaristët e mirënjohur shqiptarë në Danimarkë, vëllezërit Servet dhe Neset Ismani, pronarë të disa restoranteve në qendër të Kopenhagës, Zeqa Haziri pronarë i zinxhirit të restoranteve BUKA në Kopenhagë, Dulla Elmazi afarist në fushën e ndërtimtarisë, si dhe pronarin e Burek Hause në Malmö z. Milaim Makolli. Kryetari Neziri sonte vazhdon agjendën e takimeve edhe me diasporën shqiptare që vijnë nga komuna e Tearcës.

 

Komuna e Tearces www.TEARCE.gov.mk