Среќен 8 Марс! Меѓународен ден на жената!

По повод „8-ми Март„ на сите мајки и жени им го честитам нивниот меѓународен ден.
Овој ден им се посветува на сите мајки и жени, кои со нивните вредности го изменија и му дадоа значење на светската историја, на жените кои со векови се бореа за рамноправноста на жената во општеството.
Нашата општина максимално се труди преку јавните политики и повеќе димензионалната поддршка да ги поддржува сите активности и настани кои ги реализираат жените во нашата општина.
Посакувам да имате мир, среќа и почит во Вашите семејства.
Честитки!

Општина Теарце
Општина Теарце www.TEARCE.gov.mk