Учесници на Јавниот Форум на Меѓународните трговски организации во Женева во Швајцарија

 

На покана на Светската трговска организација (СТО), градоначалникот на Општина Теарце , г. Нухи Незири е учесник на овој Меѓународен Форум на кој се дебатира за предизвиците на...
Прочитај повеќе...

Се грижиме за училиштето!

Posted on September 01, 2023

Во општинското основно училиште „Асдрени“, кај Гелоѓи и Пршовце, Општина Теарце, продолжуваат работите според планот и динамиката на планираните работи околу реконструкција на училиштето каде што е предвидено:

Прочитај повеќе...

Повторно во училиште!

Posted on September 01, 2023

Почитувани ученици, почитувани наставници и вие почитувани родители! Од се срце ви посакувам убав почеток на учебната година во образовниот процес, ви...

Прочитај повеќе...

Се грижиме за училиштето!

Posted on August 29, 2023

Во пресрет на новата учебна 2023/2024 година, во текот на изминатата недела, сите училишта од Општината беа посетени од Секторот за образование при општина Теарцe

Прочитај повеќе...

Информативни сесии за проектни грантови

Posted on August 19, 2023

CNVP Северна Македонија објавува отворен повик за доделување на грантови како дел од проектот „Одржливо користење на природните ресурси во Кораб-Коритник, Шара и Албанските Алпи“.

Прочитај повеќе...

Директорот на Националниот парк „Шар Планина “ ја посети Oпштината Теарцe

Posted on July 30, 2023

На средбата се разговараше за соработката меѓу двете институции, активности планирани од Националниот парк „Шар Планина “ за зачувување на природата, на места каде што има потреба...

Прочитај повеќе...

Бесплатна правна помош за граѓаните на Општина Теарце

Posted on July 28, 2023

Министерот за правда г. Кренар Ллога, ја пречека Градоначалникот на Теарце, г. Нухи Незири и потпишаа меморандум за соработка каде граѓаните ќе бидат информирани за можностите и нивните законски права кои им се гарантирани со закон, но...

Прочитај повеќе...

Состанок со Кортекс- Психотерапија и советување

Posted on July 28, 2023

Во рамки на проектот „Патот кон ЕУ“ на тема „Воспоставување и обезбедување одржливост на Советyвалиштето за помош и поддршка на жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство“..

Прочитај повеќе...

Посета на директорот на One Hospital Едмонд Стојку

Posted on July 21, 2023

Директор на Оне Хоспитал, Едмонд Стојку, се сретна со градоначалникот на општина Теарце, г-дин Нухи Незири, за да презентира предлог за унапредување

Прочитај повеќе...

Вонреден состанок

Posted on July 06, 2023

Кризниот штаб одржа вонреден состанок на кој беше разгледана актуелната состојба и беа утврдени мерките што треба да се преземат во иднина, поради елементарната непогода што го зафати селото Теарце и Непроштено.

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Posted on July 06, 2023

Синоќа на 05.07.2023 година, обилните врнежи од дожд предизвикаа поплави во повеќе села на територијата на општина Теарце, а најмногу беа зафатени населбите на с.Теарце и с.Непроштено.

Прочитај повеќе...

Во рамките на проектот „Намалување на пластиката за еднократна употреба во националниот Парк Шар Планина“

Posted on June 26, 2023

Општина Теарце со свој преставник присуствуваше на состанок/работилница која се одржа на ден 20 јуни (вторник) во ресторан Електра ...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општината учествуваше на седницата на Советот за развој на Полошки плански регион

Posted on June 15, 2023

Тема на разговор беа многу значајни прашања за нашиот локален развој, каде заедно со сите претставници на Oпштините кои гравитираат во планскиот регион на Полошкиот регион, разговараа за следните...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот Нухи Незири ја посети Oпштина Витија

Posted on June 08, 2023

Гадоначалникот на Општина Теарце (придружуван од Тахир Шабани-Амбасадор на мирот) беше во посета во Општина Витија, каде што беше примен од неговиот хомолог Сокол Халити. На оваа средба градоначалникот Незири го информираше за.....

Прочитај повеќе...

Европскиот канцелар за Светската организација на амбасадори г. Giuseppe Pretei во општина Теарце

Posted on May 08, 2023

Европскиот канцелар за Светската организација на амбасадори (WOA), г. Giuseppe Pretei придржуван од советници Jacopo Dozio и со неговиот помлад соработник...

Прочитај повеќе...

ЕУ со ТЕБЕ

Posted on May 08, 2023

Со покана на шефот на Делегацијата на Европската Унија, амбасадорот Дејвид Гир и г-дин Пол Бушотс, градоначалникот на општина Теарце г-дин Нухи Незири беше дел од настанот организиран по повод Денот на Европа.

Прочитај повеќе...

Амбасадорот на Италија во РМВ г-дин Андреа Силвестри

Posted on Mars 30, 2023

Амбасадорот на Италија во РМВ г-дин Андреа Силвестри ја посети компанијата МАКТОИС во село Лешok, во гостопримството на г. Ислам Рамизи и Градоначалникот на Општина Теарце г.Нухи Незири.

Прочитај повеќе...

Посета на францускиот амбасадор г. Кирил Баумгартнер

Posted on Mars 23, 2023

Денеска градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири го пречека францускиот амбасадор г. Кирил Баумгартнер, заменик министерот во МНР г-ѓа Фатмире Исаку, заменик министерот за образование и наука Агим Нухиу, како и директорот на ОУ „Асдрени“

Прочитај повеќе...

Известување

Posted on Mars 17, 2023

Се известуват сите жители на село Нераште, дека Градоначалникот на општина Теарце, г.Нухи Незири, во координација со Месната заедница- Нераште, ќе одржи состанок со жителите на село Нераште. Состанокот ќе се одржи во недела на дата 19.03.2023, во основното училиште „Исмаил Ќемали“ во Нераште. Со почеток во 19:00 часот

Прочитај повеќе...

Посета на општина Родоврe во Данска

Posted on Mars 08, 2023

Градоначалникот на општина Теарце г. Нухи Незири, при посетата на Данска, на пријателска средба беше примен од градоначалничката на општина Родоврес, госпоѓа Брит Јенсен, која го....

Прочитај повеќе...

Mанифестацијата „Жените во културата“

Posted on Mars 07, 2023

По повод 7 Март, Денот на наставникот, градоначалникот на општина Теарце, г. Нухи Незири ја организираше манифестацијата „Жените во културата“, второто...

Прочитај повеќе...

Градоначалникот на општина Теарце г. Нухи Незири учествуваше на коктелот организиран од Амбасадата на Република Косово во Данска.

Posted on Mars 05, 2023

На вториот ден од посетата на Данска, градоначалникот..

Прочитај повеќе...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Posted on Februar 24, 2023

Се известуваат сите граѓани на општина Теарце, интересни групи и други заинтересирани страни дека Градоначалникот на општина Теарце г-дин Нухи Незири организира отворен ден за граѓаните, секој четврток од 10:00 до 14:00 часот.

Прочитај повеќе...

Copyright © 2021 - Општина Теарце · All Rights Reserved